top of page
Zoeken
  • Hilde Sneep en Annasjouk Nijhof

Gouden momentjes - Johan

Bijgewerkt op: 10 dec. 2021

Johan vertelt over een dagelijks terugkerend ritueel, iedere dag een gouden momentje. Hij is vader van Julia (3), Mauritz (5), Stein (7) en Floris (9).Iedere dag hebben wij hetzelfde gouden moment. Dat is als ik ‘s avonds de slaapkamer van de kinderen uitloop en tegen ze zeg: ‘Wie zorgt er voor jou?’ ... ‘De Here Jezus’.

‘Nooit...?’

... ‘Nooit vergeten!’


Iedere dag weer diezelfde vragen en hun antwoord, hoe klein ze ook zijn. Dat nooit vergeten willen wij ze inprenten. Dat ze weten dat God er altijd is. Ook als ze later eenzaam en alleen op hun studentenkamer zitten. Dat ze dan weten, hoe moeilijk het ook is, dat Jezus, dat God er altijd is. Nooit vergeten!


We willen ze als ouders meegeven wat geloven betekent en dat God zich aan hen bekend wil maken. Hij is een God van relaties en wil dat ook met onze kinderen. In de veilige en intieme relatie tussen vader, moeder en kind kun je je kind dit meegeven en letterlijk inprenten. Ik denk dat God dat zo heeft bedoeld en wij vinden dat echt superbelangrijk.


Inprenten doen we ook door het zingen van liedjes bij het naar bed brengen. Iedere dag een vaste riedel van liedjes; ‘Jezus is de goede herder’, ‘Je hoeft niet bang te zijn’ en ‘Hoger dan de blauwe luchten’. Met Floris die nu negen is doen we dat niet meer, daar is hij te groot voor. We bidden dan ook altijd. Ik merk het direct als onze kinderen onrustig zijn of bijvoorbeeld op Youtube dingen hebben gezien die hen onrustig maken. Ze kunnen dan vaak niet slapen. Dan bidden we en krijgen ze echt heel veel rust en wordt het stil. Heel bijzonder is dat.


Wanneer had jij voor het laatst zo’n onvergetelijk gouden moment met je kinderen?


91 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page