top of page
2023-09 XP-Huizen-5.jpg

Xpeditie 3.6.0. voor jouw kerk 

Geloofsopvoeding in de wereld van kinderen

Zie je ouders in jouw kerk worstelen met geloofsopvoeding? 

Ervaar je in deze tijd ook moeite om gezinnen betrokken te houden? 

Vraag jij je af hoe je een aantrekkelijke kerk ben voor alle generaties?
Is het jouw verlangen om het geloof door te geven aan de volgende generatie?

Wij geloven in een kerk voor alle generaties.

Wij geloven dat kerk en ouders partners zijn in de geloofsopvoeding.

Wij gunnen elk gezin zo'n kerk!

 

Wil jij ook bouwen aan zo'n plek? Wij helpen jouw kerk daarbij!

Xpeditie@kerk | Ons aanbod 

2024-04 Socials Verbinden-2.jpg

Dienst voor alle generaties

De kerk als plek waar generaties samen zijn en van elkaar leren om samen te groeien in geloof. Wil jij zo'n aantrekkelijke kerk zijn voor gezinnen en alle generaties? Zet deze dienst in ter inspiratie, als startdag of gezinsdienst. Wij denken graag met je mee en stellen in overleg deze dienst samen. 

Lees hier meer

Workshop voor ouders

Met de workshops willen we opvoeders inspireren en ondersteunen in de geloofsopvoeding, zodat kinderen zelfstandig keuzes leren maken in een leven met Jezus. In een wereld waar zoveel op hen af komt, willen we ze leren om zelf antwoorden te zoeken en ontdekkingen te doen rondom ingewikkelde geloofs- en levensvragen.  Dat is niet alleen praten maar zoveel meer.

 

Lees hier meer

2019-09 SB-Opwekking-JMGVerhaal-2.jpg

Training: Generaties verbinden in de kerk

‘Een kerk met alle generaties, waar verbondenheid is, je van elkaar leert en samen groeit in geloof’. Een herkenbaar verlangen?

Heb jij net als wij het verlangen naar een kerk met alle generaties en wil je praktische tools om dat in jouw kerk te realiseren? In deze training zetten wij de theorie voor je uiteen, inspireren je met onze creativiteit en gaan samen aan de slag, zodat je ook nog thuiskomt met de eerste opzet voor een dienst met alle generaties.Lees hier meer

2023-11 Training Generaties verbinden-5.jpg

Workshop voor ouders en kinderen samen

Tijdens de workshop connecten ouders (of andere opvoeders) en kinderen met elkaar èn met God. Door samen te doen, ervaren ouders hoe zij aan de hand van verhalen, vragen en challenges met geloof bezig kunnen zijn met hun kinderen. De workshops zijn geschikt voor kinderen van groep 1 t/m 8.

De thema's van de workshops komen overeen met de diensten voor alle generaties.

Neem contact  met ons op

2022-11 IKzie-EGMA-21.jpg

 Ondersteuning en advisering

Wil jij toegroeien naar een kerk met alle generaties? We denken graag met je mee.

 

Samen bouwen aan een cultuur van een nieuwsgierige houding, en het delen van verhalen helpt om samen ontdekkingen te doen over een leven met Jezus, dat is groeien in geloof met alle generaties.

 

We adviseren kerken- en oudstenraden en maken graag met jou een plan op maat.
 

Neem contact met ons op

 

2023-11 Training Generaties verbinden-4.jpg

Inspiratie op maat

In de kerk met alle generaties ben je nieuwsgierig, delen we verhalen om samen ontdekkingen te doen over een leven met Jezus. dat doen we niet alleen op zondag in de dienst, maar op veel meer plekken. In de kring, het kinderwerk, bij vergaderingen etc. Dat vraagt soms om een specifieke inspiratiebijeenkomst. Wij denken graag mee.

Neem contact met ons op

2023-09 XP-Huizen-6.jpg

Xpeditie on Tour

Berichten PR Toolkit XP on Tour 2 (1).png

Xpeditie on Tour ook in jouw kerk?

Twee keer per jaar gaat Xpeditie 3.6.0. on Tour langs kerken. Heb jij het verlangen om de verbinding met en tussen gezinnen te versterken? Of de verschillende generaties in jouw kerk met elkaar te connecten? Nodig ons dan uit in jouw kerk om samen een geweldig event te organiseren.

Lees hier meer

Hoe ga ik in gesprek met mijn kinderen?

Deze vraag krijgen wij regelmatig van ouders. Daarom schreven we er een Ebook over, vol tips en inspiratie.
 

Wil jij meer lezen en kijk je uit naar 'Gouden momenten' met je kinderen? Vraag nu ons inspirerende Ebook aan. Gratis!

E-Book-2.jpg
Een kerk voor alle generaties

Samen Jong - het boek en de beweging

In juni 2022 presenteerden MissieNederland en KokBoekencentrum de nieuwe uitgave Samen Jong: Kernwaarden voor een kerk met alle generaties. Het betreft een Nederlandse doorvertaling van het toonaangevende Amerikaanse onderzoek Growing Young.

 

Martine Versteeg, relatiemanager Kerk & Jeugd bij MissieNederland, tevens eindredacteur van het boek: “In de afgelopen jaren hebben we gezien dat de principes van Growing Young al diverse Nederlandse kerken hebben geïnspireerd om actief aan de slag te gaan met het stimuleren van een cultuur die aantrekkelijk is voor jonge mensen, maar eigenlijk zelfs voor álle generaties. We signaleerden steeds meer vraag naar een Nederlandse doorvertaling en we zijn dan ook erg blij dat die er nu eindelijk is.”

Samen jong - 3d mock up.png

Samen Jong en Xpeditie 3.6.0.

Wil jouw kerk aan de slag met de kernwaarden uit het boek? Xpeditie 3.6.0. helpt jouw kerk daarbij. Wij denken graag met je mee, maar geloven naast praten, ook in doen en ervaren. Met onze workshops en diensten voor alle generaties maak je de waarden van Samen Jong concreet. De generaties gaan samen ervaren wat het is om nieuwsgierig te zijn en samen nieuwe ontdekkingen te doen. De diensten en workshops zijn een inspirerend startpunt of onderdeel van het Samen Jong-proces in jouw kerk.

 

Het live-event van Xpeditie 3.6.0. hoort voor onze kinderen
bij de 10 hoogtepunten van het jaar (Jiska).

Landrover_edited.png
bottom of page