2021-10 website-43.jpg

Geloofsopvoeding in de wereld van je kind

Psalm 78: 4

Wij willen het onze kinderen niet onthouden, wij zullen aan het komende geslacht vertellen van de roemrijke, krachtige daden van de Heer, van de wonderende Hij heeft gedaan.

Wie wij zijn

Wij, Annasjouk Nijhof en Hilde Sneep, zijn de founders van Xpeditie 3.6.0.. Vonk is onze meisjesnaam. Wij zijn twee Vonkies en sinds november 2020 zakelijke partners. Toen zijn we begonnen met Xpeditie 3.6.0.. Ons vuur brandt voor gezinnen. Al zo'n 25 jaar trekken we vanuit passie en professie samen op voor geloofsopvoeding in werk en kerk.

Onze kinderen (Annasjouk heeft twee zoons, Hilde twee zoons en een dochter) zijn tussen de 18 en 23 jaar oud. We kennen dus de toppen en dalen die geloven en opvoeden met zich meebrengen en delen onze ervaringen graag met jou.
 

Wij dromen van een wereld waarin de liefde van Jezus zichtbaar wordt in gezinnen. Dat op allerlei plekken in onze maatschappij het verhaal van God een plek krijgt in het verhaal van nu, het verhaal van jou en mij.  

Dat kunnen wij niet alleen. Daar is de droom die God ons heeft gegeven te groot voor. Gelukkig is er een team van mensen om ons heen dat onze passie deelt en meebouwt. 

2021-09 Xp-Kunjehetzelf-74.jpg

Onze missie

Vernieuwing in geloofsopvoeding

Xpeditie 3.6.0. wil jou en je gezin inspireren en ondersteunen in de geloofsopvoeding zodat jouw kinderen ontdekken wie Jezus is, wie ze zelf zijn en hoe ze met Hem kunnen leven. Bij ons vind je vernieuwende invalshoeken, creativiteit en een aanpak die past in de wereld van jouw kinderen. Wij zijn er voor gezinnen met kinderen van 4 tot en met 12 jaar.

Een beweging van Gods liefde

Xpeditie 3.6.0. gelooft in Gods onvoorwaardelijke liefde voor ons en alle mensen. Wij verlangen naar een beweging van Gods liefde van gezinnen in de wereld van vandaag. Door te zijn in Gods liefde en door daarvan uit te delen maken we het Koninkrijk van God zichtbaar. Hierin willen we sámen groeien met onze kinderen. Het is ons verlangen dat zij zelfstandig keuzes leren maken in een leven met Jezus. Gods Geest is bij ons en bij onze kinderen. We willen Zijn Geest ruimte geven in ons leven, zodat wij zelf en onze kinderen groeien in een leven met Hem.

Verhalen en onze aanpak

Xpeditie 3.6.0. werkt vanuit de aanpak ‘jouw, mijn, Gods verhaal’. Een aanpak die we op basis van jarenlange ervaring zelf hebben ontwikkeld. Het is de basis voor alles wat we doen. We noemen drie belangrijke kenmerken:

1. Verhalen 

 

Xpeditie 3.6.0. staat bol van verhalen in alle soorten en maten. Wij geloven namelijk in de kracht van het verhaal, het verhaal van God en de verhalen uit het dagelijks leven van jou en mij. We verbinden ze aan elkaar, waardoor ons leven met Jezus praktisch wordt. Een narratief theologisch uitgangspunt is belangrijk voor ons.

2. Nieuwsgierige en open basishouding 

 

Nieuwsgierig zijn en een positieve, open houding naar de wereld om ons heen vinden wij belangrijk. Je ziet het ook in onze naam ‘Xpeditie 3.6.0.’. We kijken 360 graden om ons heen. Vanuit deze basishouding stellen we vragen en leren we van elkaar. Wij geloven dat we onze kinderen niet helpen met zwart-witte antwoorden. In een wereld waar zoveel op hen af komt, willen we ze toerusten om zelfstandig keuzes te maken in een leven met Jezus. We leren ze om zelf antwoorden te zoeken en ontdekkingen te doen rondom ingewikkelde geloofs- en levensvragen.

3. Geloofsherinneringen en haakjes 

 

Xpeditie 3.6.0. wil door de diverse activiteiten ‘blijvende memories’ creëren in het leven van kinderen. Grote en kleine momenten. Verhalen in hun leven die ze niet meer vergeten en die ze koppelen aan geloven. We brengen als het ware haakjes aan die hen op andere momenten helpen om te leven met Jezus. Wanneer ze zelf keuzes moeten maken of nieuwe situaties tegenkomen kunnen ze terugvallen op die haakjes en bedenken ‘o ja, zo was dat’ of ‘o ja, zo doe je dat’ of ‘o ja, dat zou Jezus doen’.

Community

Xpeditie 3.6.0. beseft dat we elkaar nodig hebben, omdat geloofsopvoeding in deze tijd een grote uitdaging is. Wij geloven in de kracht van samen optrekken, door generaties heen en door elkaar te ontmoeten, te inspireren en te bemoedigen. Xpeditie 3.6.0. is daarom community op de volgende manier:
1. In onze eigen een online Xpeditie-omgeving kun je andere ouders ontmoeten en ervaringen delen. 
2. We moedigen gezinnen aan om ons materiaal te gebruiken in kleine gezinsgroepen.

Kerken en geloofsopvoeding

Xpeditie 3.6.0. ziet voor kerken een belangrijke rol in de geloofsopvoeding en wij willen daarbij helpen. Onze materialen voor gezinnen (Xpeditie@home en Xpeditie in Actie) vormen een concept dat kerkbreed inzetbaar is. Met dit concept bouwt de kerk aan een stevig fundament voor de geloofsopvoeding thuis en werkt verbindend tussen de gezinnen. Benieuwd wat wij jou als kerk kunnen bieden? Lees hier meer.
 

Een professionele organisatie

Xpeditie 3.6.0. is een professionele organisatie. Sinds de start is ons team uitgebreid met mensen met specifieke talenten en capaciteiten. Vanuit ieders professie, passie en jarenlange brede ervaringen bouwen we met elkaar aan Xpeditie 3.6.0. 

Het team

2021-10 website-64_edited.jpg

Annasjouk Nijhof

Annasjouk is founder van Xpeditie 3.6.0., visionair en van het proces.

2021-10 website-63.jpg

Hilde Sneep

Hilde is founder van Xpeditie 3.6.0.. Zij is het creatieve brein en een verbinder.

arjan.jpg

Arjan Walraven

Arjan is er met zijn ervaring voor de zakelijke kant van Xpeditie 3.6.0.. Met alleen passie en kennis kom je er niet.

160034942_3022900457942636_2982348512735944948_n.jpg

Jiska Dorssen

Jiska is er voor de communicatie en marketing van Xpeditie 3.6.0.

monique.jpg

Monique Rozendal

Monique is onze producer rondom de opnames van de video en de webinars en trainingen. 

danielle.jpg

Danielle Koudijs

Danielle denkt mee vanuit haar ervaringen met het bouwen van een platform.  

IMG_6243.jpeg

Danielle Niesing

Danielle is onze fotograaf tijdens de draaidagen.

2021-10 XP02 Eerlijk-132_edited.jpg

Anke Taling

Anke geeft de set vorm tijdens onze draaidagen.

marjan.jpg

Marjan Geeve

Marian bidt met ons mee. Samen zoeken we God. Een essentieel fundament onder ons werk.

Probeer nu 1 maand gratis

Hoe het werkt

  1. Schrijf je in via onderstaand inschrijfformulier.

  2. We voegen je zo snel mogelijk toe aan onze online Xpeditie-omgeving.

  3. Je ontvangt direct na aanmelding van ons een mail met instructies hoe dat werkt (houd je spambox in de gaten).

  4. Snuffel lekker rond in de online Xpeditie-omgeving en ga aann de slag.

  5. Als je voor het einde van de maand een membership afsluit behoud je de toegang tot de online Xpeditie-omgeving. Anders stopt deze automatisch. 

2021-10 website-50.jpg