top of page
2023-11 Training Generaties verbinden-5.jpg

Training - Generaties verbinden in de kerk

Geloofsopvoeding in de wereld van kinderen

Een kerk waarin je alle generaties aan elkaar verbindt, waar generaties met elkaar optrekken en van elkaar leren, een mooi verlangen, maar hoe werkt dat dan? Voor veel kerken is het een uitdaging om in contact te blijven met de jonge generaties; met gezinnen, kinderen en jongeren. Hoe verbind je generaties aan elkaar zodat je samen kerk bent en iederéén groeit in geloof? Hoe doe je dat tijdens de zondagse dienst?

GENERATIES VERBINDEN

Om in een kerk de generaties te verbinden is het belangrijk om de van de kracht van verhalen te kennen en te ervaren. Daarom delen we verhalen uit de Bijbel en ons dagelijks leven. Dat doen we op een actuele en interactieve manier. We zijn nieuwsgierig naar elkaar en doen samen nieuwe ontdekkingen over een leven met Jezus. Dan raken alle generaties persoonlijk op elkaar betrokken en maken we geloven praktisch in ons dagelijks leven. Zo ontstaat de kerk van alle generaties.

Inhoud

In deze training zoomen we in op de theorie. Die zetten we kort en krachtig voor je uiteen. Daarbij inspireren we je met onze creativiteit en ga je zelf aan de slag, zodat je daadwerkelijk met praktische tools teruggaat naar jouw kerk.

Wat levert deze training jou op?

  • kennis over de kerk met alle generaties, daarbij is ‘Samen Jong’ ons uitgangspunt

  • kennis en inspiratie over de impact van verhalen en hoe je deze op een creatieve manier in kunt zetten

  • een uitgewerkte dienst voor alle generaties die we deze dag samen maken

  • je bent in staat om zelf in jouw gemeente een dienst voor alle generaties te maken

Datum, tijd en locatie

Vrijdag 5 april 2024

10.00-15.30 uur

Nijkerk, midden Nederland

Zaterdag 6 april 2024

10.00-15.30 uur

Nijkerk, midden Nederland

Kosten

€ 92,50, inclusief ons boek 'Samen geloven met alle generaties', materialen en een lunch.
Na inschrijving ontvang je een factuur.

Voor wie is deze training

Iedereen die van betekenis wil zijn in het verbinden van generaties in zijn of haar kerk is welkom: voorgangers, jongerenwerkers, kinderwerkers en andere leiders of geïnteresseerden.
Ons advies: kom met twee of meer mensen uit jouw kerk, samen heb je meer draagkracht en kunnen jullie een mooie stap zetten.
Achtergrond of denominatie is niet van belang

Trainingsleiders

Hilde Sneep en Annasjouk Nijhof, zij zijn de oprichters van Xpeditie 3.6.0. en hebben inmiddels jarenlange ervaring met het ontwikkelen en geven van diensten voor alle generaties. Xpeditie 3.6.0. maakt deel uit van het netwerk van Samen Jong.

Aanmelden

Xpeditie 3.6.0. heeft passie voor gezinnen en gunt elk gezin een kerk met alle generaties. Heb jij dat verlangen voor gezinnen ook? Schrijf je nu snel in via onderstaande knop. Er is beperkt plek en vol = vol.

Annuleringsvoorwaarden:

Annuleren van de training is tot 6 weken voor aanvang kosteloos. Daarna zijn de annuleringskosten €30,00. Iemand in jouw plaats laten gaan naar de training is altijd mogelijk.

bottom of page