top of page
2022-11 IKzie-EGMA-21.jpg

Dienst voor alle generaties

Geloofsopvoeding in de wereld van kinderen

Een dienst met alle generaties

Een dienst in het kader van geloofsopvoeding en intergeneratief gemeente zijn
Deze kerkdienst in samenwerking met Xpeditie 3.6.0. vindt plaats in het kader van geloofsopvoeding en intergeneratief gemeente zijn. Het zijn niet alleen de ouders die een rol in opvoeden hebben, iedereen in de gemeente is nodig. Wij geloven in een kerk waar generaties samen groeien door te leren van elkaar.

 

 

Tijdens de dienst ga je dat met elkaar ervaren. Samen aan de slag, connecten met elkaar èn God. De boodschap van de workshop zit in het verhaal uit de Bijbel, gekoppeld aan de verhalen van anderen, van jou en van mij. Op die manier wordt de boodschap relevant voor ons dagelijks leven. De verhalen zijn op verschillende een creatieve manieren uitgewerkt, zodat iedereen actief is. Samen met de organisatoren van de dienst krijgt de dienst invulling, zodat ook zang, aanbidding, gebed en andere gebruikelijke onderdelen een plek hebben.

Verschillende thema's 

1. CONNECT! Met elkaar en God
Is connecten met God alleen handen samen en ogen dicht of is het meer? Tijdens deze dienst gaan we samen ontdekken hoe je op verschillende manieren kunt connecten met God en waarom je dat eigenlijk zou doen. Door video, challenges, Xpeditie-vragen en verhalen beleef je een moment met God en met elkaar. Met alle gemeenteleden samen doen we ontdekkingen en krijg je ideeën om er ook thuis mee bezig te zijn.

2. Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet

Hoe kijk jij naar de ander? Welk vooroordeel heb je? Zie je de ander wel echt? We gaan tijdens de dienst ontdekken hoe je gaat kijken als je de bril van God opzet. Dan wordt kijken zien. Een dienst waarin we als gemeente samen gaan kijken en zien, praten en horen, denken en doen. De dienst is interactief en bestaat uit verrassende èn reguliere onderdelen.

Praktische informatie 

  • We gaan uit van een dienst van ca. 1 uur en een kwartier.

  • De dienst is een afwisselend programma van verhalen, video, interactief bijbelverhaal en challenges. Er is geen preek, het programma heeft een duidelijke boodschap.

  • Vooraf stemmen we met elkaar af hoe de dienst gaat lopen, ook de vaste onderdelen krijgen een plek, denk aan welkom, mededelingen, collecte, zegen etc.

  • Muziek/worship is een belangrijk onderdeel van de dienst. Het muziekteam van de kerk zelf neemt de gemeente hierin mee. Wij doen een aantal liedsuggesties.

  • Wij komen met twee personen.

2023-12 handboek-5.jpg
bottom of page