2021-10 website-72.jpg

Geloofsopvoeding in de wereld van onze kinderen

Actueel nieuws

Komen gezinnen weer terug naar de kerk?

Twee jaar lang zijn veel gezinnen niet of slechts af en toe naar de kerk geweest. Een online-dienst kijken tijdens de Corona-pandemie met je kinderen was een uitdaging. Wat heeft dit met ze gedaan? Pakken ze de regelmatige kerkgang weer op nu de kerk weer opengaat? Hoe ga je daar als kerk mee om? 

We schreven een artikel vanuit onze passie voor gezinnen en kinderen en om de alarmbellen die we horen in het landschap van geloven en opvoeden. We doen er een oproep aan de kerk die een belangrijke rol heeft, juist nu: Geef de gezinnen prioriteit!

Lees hier ons hele artikel.

Xpeditie@kerk

Zie je ouders in jouw kerk worstelen met geloofsopvoeding? 

Ervaar je in deze tijd ook moeite om gezinnen betrokken te houden? 

Vraag jij je ook af hoe je als kerk gezinnen kunt ondersteunen?
Het geloofdoorgeven aan de volgende generatie is toch ons verlangen?

Wil jij als kerk van betekenis zijn voor jullie ouders en kinderen? Wij helpen kerken daarbij!

Onderzoek geloofsopvoeding

Onderzoek wijst uit dat geloofsopvoeding vooral thuis plaats vindt. Dat is een enorme uitdaging voor ouders. Hoe draag je geloof over met volle agenda’s, een online wereld en waar geloven niet vanzelfsprekend is? Als kerk kun jij ervoor ouders zijn en daarmee bouw je aan een geloofsfundament van de volgende generatie. De kerk is de plek voor verbinding en ondersteuning. Maar hoe dan?

Xpeditie 3.6.0.

Bij Xpeditie 3.6.0. gaan geloven en opvoeden hand in hand. Juist in de alledaagse dingen maken ouders het verschil in het leven van hun kind. Xpeditie 3.6.0. helpt gezinnen op een vernieuwende manier te ontdekken wie ze zelf zijn, wie Jezus is en hoe ze met Hem kunnen leven.Xpeditie 3.6.0. bouwt aan het geloofsfundament van ouders en kinderen. Speciaal voor kerken is er Xpeditie@kerk. Laat je verrassen door onze creativiteit en vernieuwende invalshoeken. 

Wat kan mijn kerk met Xpeditie 3.6.0.?

De gezinnen uit jouw kerk kunnen deelnemen aan Xpeditie 3.6.0. Daarmee heb je alles in handen om de gezinnen in jouw gemeente het hele jaar door te ondersteunen en geef je geloven en opvoeden de plek die het verdient. 

1. Xpeditie@kerk
 
2. Xpeditie@dienst

Xpeditie@kerk is een gezinsdienst in jouw kerk. Tijdens deze dienst ervaart de gemeente op een inspirerende manier hoe leuk, praktisch en verbindend geloven en opvoeden is. Onze pr-toolkit helpt je om de gemeente enthousiast te maken en betrokkenheid te creëren. 

3. Xpeditie@workshop

De workshop van Xpeditie 3.6.0. is voor ouders en kinderen samen. De boodschap van de workshop zit in het verhaal uit de Bijbel en wordt gekoppeld aan de verhalen van jou en van mij. Op die manier wordt de boodschap relevant voor ons dagelijks leven. De workshop is afwisselend en werkt verbindend tussen ouder en kind.  De workshop is geschikt voor kinderen van groep 1 t/m 8. De workshop voor 2022 is 'Ik zie, ik zie wat jij niet ziet' en gaat over kijken naar de ander, vooroordelen en ontdekken wat het betekent als je de bril van God opzet. 

Samen Jong

1. Samen Jong - het boek en de beweging

Zaterdag 18 juni presenteren MissieNederland en KokBoekencentrum de nieuwe uitgave Samen Jong: Kernwaarden voor een kerk met alle generaties. Het betreft een Nederlandse doorvertaling van het toonaangevende Amerikaanse onderzoek Growing Young.

 

Martine Versteeg, relatiemanager Kerk & Jeugd bij MissieNederland, tevens eindredacteur van het boek: “In de afgelopen jaren hebben we gezien dat de principes van Growing Young al diverse Nederlandse kerken hebben geïnspireerd om actief aan de slag te gaan met het stimuleren van een cultuur die aantrekkelijk is voor jonge mensen, maar eigenlijk zelfs voor álle generaties. We signaleerden steeds meer vraag naar een Nederlandse doorvertaling en we zijn dan ook erg blij dat die er nu eindelijk is.”

Samen jong - 3d mock up.png

2. Samen Jong en Xpeditie 3.6.0.

Voorrang geven aan jongeren en jongvolwassenen in je gemeente gaat niet zonder dat je hun gezinnen aandacht geeft en daarmee hun eerdere ontwikkeling van kind naar bijna-volwassene. Ouders hebben namelijk meer invloed op de geloofsontwikkeling van hun kinderen dan het jeugdwerk in de kerk. Bij het geven van prioriteit aan gezinnen, de eerste waarde in het boek Samen Jong, gaat het er ten diepste om dat ouders en de geloofsgemeenschap elkaar zien als bondgenoten. Samen zijn zij een sterker voorbeeld voor jonge mensen in wat het betekent om Jezus te volgen.

 

Hoe ga je het partnerschap aan met ouders in je gemeenschap? Xpeditie 3.6.0. helpt jouw kerk daarbij. Met onze workshops en diensten voor alle generaties maak je de waarden van Samen Jong concreet. De generaties gaan samen ervaren wat het is om nieuwsgierig te zijn en samen nieuwe ontdekkingen te doen. Een houding 'als een kind' die essentieel is voor een cultuur binnen Samen Jong

Neem contact met mij op

Wil je meer weten over de mogelijkheden voor jouw kerk? Vul onderstaand formulier in dan nemen we contact met je op.

 
2021-10 website-78.jpg